• Ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΤΣΜΕΔΕ


   Από την Παρασκευή 15.06.2012 μπήκε σε λειτουργία μια καινούργια υπηρεσία, αυτή της Παροχής Υπηρεσιών και Ενημέρωσης μέσω του Internet (http://www.tsmede.gr ).

   Ο Γιάννης Γαμβρίλης πρόεδρος ΤΣΜΕΔΕ ΑΆ Αντιπρόεδρος ΕΤΑΑ ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή, με επιστολή του προς τους μηχανικούς ασφαλισμένους αναφέροντας ότι: «Τις Βεβαιώσεις, όπως της Ασφαλιστικής Ενημερότητας, Προϋπηρεσίας, Διακοπής Εργασιών και πολλές άλλες θα μπορείτε πλέον να τις αιτήστε και να τις παραλαμβάνετε μέσω του Internet, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή σας σε κάποιο υποκατάστημα του Ταμείου.

   Ακολούθως τις βεβαιώσεις αυτές, θα μπορείτε να τις εκτυπώνετε μέσω του Υπολογιστή – Εκτυπωτής σας και να τις προσκομίζετε «απευθείας» στους αποδέκτες βάσει του Νόμου Ν.4075/2012/άρθρο 26/παρ.12.

   Από το Ταμείο μας έχουν ενεργοποιηθεί ήδη όλοι οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε ο ίδιος ο αποδέκτης να μπορεί να «επιβεβαιώσει» την εγκυρότητα η μη του εκάστοτε εγγράφου.

   Με το νέο Σύστημα ευελπιστούμε την δραστική μείωση της αναμονής, του χαμένου χρόνου στις ουρές και του εκνευρισμού που αυτά συνεπάγονται και μείωση του χρόνου αναμονής περισσότερο του 50% του σημερινού στα Τμήματα Ασφάλισης, Εισφορών, Συντάξεων και Κλάδου Υγείας».

   Μέσω της νέας υπηρεσίας «Ψηφιακής Υπογραφής» και της Παροχής Υπηρεσιών και Ενημέρωσης ((http://www.tsmede.gr του eΤΣΜΕΔΕ) για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ / ΕΤΑΑ σε πρώτη φάση θα παρέχονται ηλεκτρονικά οι παρακάτω υπηρεσίες:

   Α. Για το τμήμα Ασφάλισης:

   1. (Β)εβαιώση (Α)σφάλισης (Μ)ηχανικών,
   2. ΒΑΜ για Διακοπή,
   3. ΒΑΜ για ΟΑΕΕ και
   4. ΒΑΜ για διακοπή ΙΚΑ


   Β. Για το Τμήμα Εισφορών:

   1. (Β)εβαίωση (Α)σφαλιστικής (Ε)νημερότητας Μισθωτών,
   2. ΒΑΕ Ελευθ. Επαγγελματιών,
   3. ΒΑΕ για Εφορία Εισοδήματος,
   4. ΒΑΕ Προϋπηρεσίας,
   5. ΒΑΕ Εφορίας για Θεώρηση Βιβλίων

   Γ. Για τον Κλάδο Συντάξεων:

   1. (Β)εβαίωση (Σ)ύνταξης,
   2. ΒΣ με Αιτιολόγηση Συνταξιοδότησης,
   3. Βεβαίωση Μηνιαίων Αποδοχών Συνταξιούχου,
   4. Βεβαίωση Κρατήσεων Περίθαλψης Συνταξιούχου,
   5. Βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών Συνταξιοδότησης,
   6. Βεβαίωση για Εφορία για τον Κλάδο συντάξεων.

   Ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Γιάννης Γαμβρίλης στην επιστολή του σημειώνει ότι: «Σταδιακά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα επεκτείνονται και πολύ σύντομα θα προστεθούν και άλλες που αφορούν τον Κλάδο Υγείας του Ταμείου.
   Για την πρόσβασή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι απαραίτητη η «εγγραφή σας» στο Web Site για την απόκτηση ενός προσωπικού λογαριασμού (υπάρχει στην κεντρική σελίδα του).
   Ακολούθως «για λόγους ασφαλείας» θα πρέπει να μεταβείτε σε κάποιο υποκατάστημα με την ταυτότητά σας για να γίνει η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.
   Όπως καλά γνωρίζετε και θα επαναλαμβάνω σε κάθε ανακοίνωσή μου - για την επιτυχία κάθε Καινούργιου Ηλεκτρονικού Συστήματος, χρειάζεται πάντα η «θετική» υποδοχή και αντιμετώπιση από τους άμεσα εμπλεκομένους. Γι αυτό σας καλούμε να σταθείτε δίπλα του - ειδικά - στη «αρχική» μεταβατική του λειτουργία, αναγνωρίζοντας ότι το Ταμείο μας «στέλνει ένα μικρό μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο» στην δύσκολη αυτή περίοδο».

   Παρουσιάζουμε με εικόνες τα βήματα ενεργοποίησης της νέας υπηρεσίας. Αναλυτικές πληροφορίες στο www.tsmede.gr

   Πηγή: ΤΕΕ
  • Συζητήσεις: Πρόσφατες Αναρτήσεις

   NIKOS_M

   Ν.3843 / Ν.4178/13

   α) Εφόσον μπαίνεις στις διατάξεις του 4178, πληρώνεις το παράβολο υπαγωγής του 4178 και επιπλέον και την εισφορά υπέρ ΤΕΕ
   β) Στο μέλλον (ζήσε Μάη

   NIKOS_M Χθες, 22:45 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   NIKOS_M

   Συντελεστές χώρων μειωμένου συντελεστή

   Μια "αυστηρή" προσέγγιση της περίπτωσής σου, θα υποστήριζε ότι εφόσον η πρόσβαση στο πατάρι δεν γίνεται αποκλειστικά από τον υποκείμενο χώρο

   NIKOS_M Χθες, 22:39 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   NIKOS_M

   Τακτοποιημένη αλλαγή χρήσης με Ν.3843/10

   Σίγουρα δεν το αποφεύγεις. Εφόσον μπαίνεις στις διατάξεις του 4178, πληρώνεις το παράβολο υπαγωγής του 4178 και επιπλέον και την εισφορά υπέρ ΤΕΕ

   NIKOS_M Χθες, 22:24 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   pan1891

   Ν.3843 / Ν.4178/13

   Εχω προβεί σε τακτοποίηση αλλαγής χρήσης υπογείου σε κατοικία με τον νόμο 3843/10 και η διαδικασία έχει περαιωθεί. Σε περίπτωση που την συγκεκριμένη αυθαιρεσία

   pan1891 Χθες, 20:24 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   T.E.E.

   25/10/2014: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

   T.E.E. Χθες, 16:51 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   T.E.E.

   20/10/14: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΤΟ BLUE SKY ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

   T.E.E. Χθες, 16:11 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση