• Ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΤΣΜΕΔΕ


   Από την Παρασκευή 15.06.2012 μπήκε σε λειτουργία μια καινούργια υπηρεσία, αυτή της Παροχής Υπηρεσιών και Ενημέρωσης μέσω του Internet (http://www.tsmede.gr ).

   Ο Γιάννης Γαμβρίλης πρόεδρος ΤΣΜΕΔΕ ΑΆ Αντιπρόεδρος ΕΤΑΑ ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή, με επιστολή του προς τους μηχανικούς ασφαλισμένους αναφέροντας ότι: «Τις Βεβαιώσεις, όπως της Ασφαλιστικής Ενημερότητας, Προϋπηρεσίας, Διακοπής Εργασιών και πολλές άλλες θα μπορείτε πλέον να τις αιτήστε και να τις παραλαμβάνετε μέσω του Internet, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή σας σε κάποιο υποκατάστημα του Ταμείου.

   Ακολούθως τις βεβαιώσεις αυτές, θα μπορείτε να τις εκτυπώνετε μέσω του Υπολογιστή – Εκτυπωτής σας και να τις προσκομίζετε «απευθείας» στους αποδέκτες βάσει του Νόμου Ν.4075/2012/άρθρο 26/παρ.12.

   Από το Ταμείο μας έχουν ενεργοποιηθεί ήδη όλοι οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε ο ίδιος ο αποδέκτης να μπορεί να «επιβεβαιώσει» την εγκυρότητα η μη του εκάστοτε εγγράφου.

   Με το νέο Σύστημα ευελπιστούμε την δραστική μείωση της αναμονής, του χαμένου χρόνου στις ουρές και του εκνευρισμού που αυτά συνεπάγονται και μείωση του χρόνου αναμονής περισσότερο του 50% του σημερινού στα Τμήματα Ασφάλισης, Εισφορών, Συντάξεων και Κλάδου Υγείας».

   Μέσω της νέας υπηρεσίας «Ψηφιακής Υπογραφής» και της Παροχής Υπηρεσιών και Ενημέρωσης ((http://www.tsmede.gr του eΤΣΜΕΔΕ) για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ / ΕΤΑΑ σε πρώτη φάση θα παρέχονται ηλεκτρονικά οι παρακάτω υπηρεσίες:

   Α. Για το τμήμα Ασφάλισης:

   1. (Β)εβαιώση (Α)σφάλισης (Μ)ηχανικών,
   2. ΒΑΜ για Διακοπή,
   3. ΒΑΜ για ΟΑΕΕ και
   4. ΒΑΜ για διακοπή ΙΚΑ


   Β. Για το Τμήμα Εισφορών:

   1. (Β)εβαίωση (Α)σφαλιστικής (Ε)νημερότητας Μισθωτών,
   2. ΒΑΕ Ελευθ. Επαγγελματιών,
   3. ΒΑΕ για Εφορία Εισοδήματος,
   4. ΒΑΕ Προϋπηρεσίας,
   5. ΒΑΕ Εφορίας για Θεώρηση Βιβλίων

   Γ. Για τον Κλάδο Συντάξεων:

   1. (Β)εβαίωση (Σ)ύνταξης,
   2. ΒΣ με Αιτιολόγηση Συνταξιοδότησης,
   3. Βεβαίωση Μηνιαίων Αποδοχών Συνταξιούχου,
   4. Βεβαίωση Κρατήσεων Περίθαλψης Συνταξιούχου,
   5. Βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών Συνταξιοδότησης,
   6. Βεβαίωση για Εφορία για τον Κλάδο συντάξεων.

   Ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Γιάννης Γαμβρίλης στην επιστολή του σημειώνει ότι: «Σταδιακά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα επεκτείνονται και πολύ σύντομα θα προστεθούν και άλλες που αφορούν τον Κλάδο Υγείας του Ταμείου.
   Για την πρόσβασή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι απαραίτητη η «εγγραφή σας» στο Web Site για την απόκτηση ενός προσωπικού λογαριασμού (υπάρχει στην κεντρική σελίδα του).
   Ακολούθως «για λόγους ασφαλείας» θα πρέπει να μεταβείτε σε κάποιο υποκατάστημα με την ταυτότητά σας για να γίνει η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.
   Όπως καλά γνωρίζετε και θα επαναλαμβάνω σε κάθε ανακοίνωσή μου - για την επιτυχία κάθε Καινούργιου Ηλεκτρονικού Συστήματος, χρειάζεται πάντα η «θετική» υποδοχή και αντιμετώπιση από τους άμεσα εμπλεκομένους. Γι αυτό σας καλούμε να σταθείτε δίπλα του - ειδικά - στη «αρχική» μεταβατική του λειτουργία, αναγνωρίζοντας ότι το Ταμείο μας «στέλνει ένα μικρό μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο» στην δύσκολη αυτή περίοδο».

   Παρουσιάζουμε με εικόνες τα βήματα ενεργοποίησης της νέας υπηρεσίας. Αναλυτικές πληροφορίες στο www.tsmede.gr

   Πηγή: ΤΕΕ
  • Συζητήσεις: Πρόσφατες Αναρτήσεις

   Χάρης

   Υπολογισμός συντελεστών 5 (υπέρβαση δόμησης) και 7 (υπέρβαση κάλυψης) δηλώσεων Ν.4178/13

   Αν έχεις βγάλει την οικοδομική άδεια και έχεις νομιμοποιήσει τον χώρο που μπορεί και είναι να νομιμοποιηθεί δεν θα έμπαινες στη διαδικασία να θέσεις το

   Χάρης Σήμερα, 12:35 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   sac

   Υπολογισμός συντελεστών 5 (υπέρβαση δόμησης) και 7 (υπέρβαση κάλυψης) δηλώσεων Ν.4178/13

   Χάρη σ'ευχαριστώ αλλά εάν εχω βγαλει την Ο.Α. ποιά ειναι η γνώμη σου,πρεπει να προσμετρηθουν τα τετραγωνικά της αδειας.Γιατί αν κατάλαβα η αποψή σου βασίζεται

   sac Σήμερα, 11:35 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   ISMINI_82

   Επιφάνεια κλιμακοστασίου που εξαιρείται των δομήσιμων τ.μ.

   Καλημερα

   Ιωαννη οταν μιλαμε για αποληξη δωματος συμπεριλαμβανεται και το πλατυσκαλο της σκαλας που πηγαινει προς την αποληξη.Επισης η αρχικη

   ISMINI_82 Σήμερα, 11:29 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   Χάρης

   Υπολογισμός συντελεστών 5 (υπέρβαση δόμησης) και 7 (υπέρβαση κάλυψης) δηλώσεων Ν.4178/13

   Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να προσμετρηθούν όλοι οι χώροι, και οι προς νομιμοποίηση και οι υπόλοιποι αυθαίρετοι.
   Σήμερα που κάνεις τη δήλωση

   Χάρης Σήμερα, 09:32 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   Χάρης

   Επιφάνεια κλιμακοστασίου που εξαιρείται των δομήσιμων τ.μ.

   Κατ' αρχάς το κείμενο που παραθέτεις είναι από την Εγκύκλιο των Τεχνικών Οδηγιών του Δεκ. 2012 και όχι από το σώμα του ΝΟΚ και το αναφέρω γιατί ενδεχομένως

   Χάρης Σήμερα, 09:14 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση
   ISMINI_82

   ¶ρθρο 14: Τοποθέτηση κτηρίου κατά ΝΟΚ - πίσω και πλάγιο όριο

   Λοιπον:

   1.Το κατω δεξια οικοπεδο οπως και το κατω αριστερα οικοπεδο ειναι γωνιακα.Τα γωνιακα οικοπεδα δεν εχουν πισω οριο.Εχουν μονο πλαγια

   ISMINI_82 Σήμερα, 01:01 Μεταφορά στην τελευταία ανάρτηση