Λάθος νομίζεις ότι τρώω τη σούπα που μας σερβίρει το υπεκα.

Ο νόμος είναι άδικος, τον έχουμε κάνει όμως εμείς ακόμα πιο άδικο με ερμηνείες που προσωπικά τις θεωρώ τεράστιες παρερμηνείες.

Υπάρχουν αυθαίρετα πολεοδομικά μεγέθη? ποιός είναι ο ορισμός τους??
Υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετα τμήματα κατασκευών.
Απο εκεί κρίνεις τι είναι αυθαίρετο.

Ανέκαθεν τα ποσοστά ήταν της μορφής (α-β)/β όχι (α-γ)/β και είναι αύξηση ή υπέρβαση αν αυτό το πράγμα είναι θετικό. Εφόσον το β είναι σήγουρα το επιτρεπόμενο της περιοχής (ή μήπως δεν είναι?) δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε όλο το θέμα.

Με αυτό τον τρόπο βγάζω δικαιότερα πρόστιμα, από το να βασίζομαι σε μια άδεια που έτυχε να υπάρχει και να κλείνω τα μάτια στους επιτρεπόμενους όρους δόμησης μιας περιοχής που είναι προστασία του περιβάλλοντος.

Μάλλον το είπαν οι ίδιοι φωστήρες του τεε και του υπεκα που διατυμπάνιζαν πριν κάποια χρόνια ότι θα πληρώνουμε φεμ επί της νόμιμης αμοιβής... λίγακι ακόμα ήθελαν να πουν ότι οι νόμιμες αμοιβές θα είναι και τεκμαρτές και θα φορολογούμαστε και με αυτές!!

Όταν δίνει παράδειγμα υπολογισμού σε εγκύκλιο του 4014 με υπέρβαση πλάγιας απόστασης (που σημαίνει πως έγινε σήγουρα κατ' έκταση και υπάρχει και νέα κάλυψη) και δεν βάζει συντελεστή υπέρβασης κάλυψης ας ρθουν να μου πουν γιατί δεν έβαλα εγώ την στιγμή που δεν υπερέβει την επιτρεπόμενη.