win2: Πρόγραμμα excel για οικοδομικές άδειες και εγκρίσεις εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας

Αρχεία: Τοιχοποιΐα από πηλό

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε παράβαση των πνευματικών σας δικαιωμάτων έργου σας,
παρακαλούμε επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας
ώστε να προβούμε στις δέουσες ενέργειες.

Τοιχοποιΐα από πηλό

Αξιολογείστε αυτό το Αρχείο
Το ανέβασε το μέλος Xάρης - 04.11.2009
Δημιουργός Δημιουργός Γεωργία Μπέη
Μέγεθος Μέγεθος Άγνωστο Μέγεθος
Αρχεία Λήψεις 79
+ Download
Αν υπάρχει πρόβλημα με το αρχείο, π.χ. ο σύνδεσμος (link) δεν είναι πλέον ενεργός, κάνετε κλικ στο κουμπάκι "Αναφορά Αρχείου".
Πριν οτιδήποτε όμως, δοκιμάστε να κατεβάσετε το αρχείο λίγο αργότερα μήπως τυχόν υπήρξε πρόβλημα λόγω υπερφόρτωσης του διακομιστή.
Σε περίπτωση που δείτε το μήνυμα "ERROR: file not found" κάνετε αμέσως κλικ στο κουμπάκι "Αναφορά Αρχείου" και θα το διορθώσουμε, συνήθως, εντός 24 ωρών.


Τοιχοποιΐα από πηλό: πειραματική διερεύνηση μηχανικών και φυσικών χαρακτηριστικών δομικών μονάδων και τοίχων από συμπιεσμένες ωμοπλίνθους

Διδακτορικό Γεωργίας Μπέη, 2004

Περίληψη:

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας στοχεύουν και μπορούν να αξιοποιηθούν στη δομική διατήρηση των ιστορικών κτιρίων από ωμοπλινθοδομές και στη προώθηση της δόμησης με ωμοπλίνθους σε σύγχρονες κατασκευές στα πλαίσια της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Το ερώτημα που απαντά η παρούσα εργασία είναι : ποια είναι η φέρουσα ικανότητα και συμπεριφορά της τοιχοποιϊας από ωμοπλίνθους και πως σχετίζεται με τη συμπεριφορά της οπτοπλινθοδομής.

Πραγματοποιήθηκε μια λεπτομερής πειραματική έρευνα, εξετάζοντας τις αντοχές, τις παραμορφώσεις και τον τρόπο αστοχίας των πηλότοιχων και των δομικών μονάδων τους.
Η ερευνητική διαδικασία ξεκίνησε από τη μελέτη του πηλού.
Μελετήθηκε η διατμητική αντοχή και συνάφεια στη διεπιφάνεια πηλοκονιάματος-ωμοπλίνθου και η συμπεριφορά σε θλίψη τοίχων από μη σταθεροποιημένες συμπιεσμένες ωμοπλίνθους και μη σταθεροποιημένα πηλοκονιάματα.
Ως παράμετροι χρησιμοποιήθηκαν γεωμετρικά χαρακτηριστικά καθώς και η επιρροή της σύνθεσης του κονιάματος, στις μηχανικές ιδιότητες που μελετήθηκαν.
Τα πειραματικά αποτελέσματα βαθμονομήθηκαν με αντίστοιχα πειραματικά αποτελέσματα οπτοπλινθοδομών που εξετάστηκαν στη παρούσα εργασία.
Η παρούσα εργασία επικύρωσε την ισχύ του κριτηρίου Mohr-Coulomb στη διατμητική αντοχή των ωμοπλινθοδομών.
Η ολίσθηση του αρμού της διεπιφάνειας ωμοπλίνθου-πηλοκονιάματος χαρακτηρίστηκε από υψηλή πλαστιμότητα, θετικό στοιχείο για την τοιχοποιία υπό σεισμικές δράσεις.
Από τα πειραματικά αποτελέσματα φαίνεται ότι η ωμοπλινθοδομή πληροί τις απαιτήσεις φέρουσας τοιχοποιίας κατά τον Ευρωκώδικα 6, εφόσον δεν ισχύουν ειδικοί περιορισμοί λόγω σεισμικών δράσεων.

Εικόνες

Καμία

Αν έχετε ερωτήματα για το αρχείο μη γράψετε εδώ, στα σχόλια, αλλά στην ενότητα "Συζητήσεις", στην κατάλληλη θεματική κατηγορία.
Αν ρωτήσετε εδώ, οι πιθανότητες να σας απαντήσει κάποιος είναι ελάχιστες.


Σχόλια

mkv
16.02.2014 at 21:40
:-)

mkv
16.02.2014 at 22:03
Δεν μπορώ να κατεβάσω το αρχείο. Πατώ το κουμπί και σταματάει το διάβασμα. Καμιά βοήθεια...
mkv
17.02.2014 at 11:37
Ευχαριστώ!!!