win2: Πρόγραμμα excel για οικοδομικές άδειες και εγκρίσεις εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας
Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα: 41 έως 60 από σύνολο 66
  1. (επάνω) - Ανάρτηση #41
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το μέλος tomkats δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    08.05.2014
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    11
    Εύσημα

    έδωσε
    1
    έλαβε
    0
    Αρχεία

    Λήψεις
    4
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    Mου κάνει εντύπωση που ο κλάδος των μηχανικών ενω κατόρθωσε μέχρι στιγμής να μην συμμετέχει στις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρήτων με ελάχιστη εώς μηδαμινή συμετοχή μεχρι στιγμης στα εξεταστικά κέντρα του ΤΕΕ στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που θα έπρεπε απο πλευράς τουλάχιστον ελευθερών επαγελματιών ιδιωτικών έργων να ειναι μαζική υπάρχει δυσπιστία.Το θέμα με τους δήμοσίους υπαλλήλους μηχανικούς και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα καθώς επίσης και με τους εργολάβους δημοσίων έργων που για να πληρώθούν ή να συμετέχουν σε διαγωνισμούς θέλουν την ασφαλιστική ενημερότητα είναι ένα θέμα..απο τους 110.000 μηχανικούς πόσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι ή εργολάβοι δημοσιών έργων;το 50% το αλλο 50% πρέπει να αντισταθεί...

  2. (επάνω) - Ανάρτηση #42
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Θα συμφωνήσω ότι το να ασφαλιστικά μας ταμεία είναι μαύρες τρύπες. Τον χρόνο πληρώνουμε 27,7 δις ¤ σε συντάξεις* κάθε είδους (γήρατος, θανάτου, αναπηρίας, λοιπές) σε 2.656.855 δικαιούχους. Το ποσό είναι ιλιγγιώδες και αν κανείς βρει πόσοι είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και κάνει τη διαίρεση θα δει γιατί ΔΕΝ βγαίνει το σύστημα και οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν δραματικά
    _ αν θέλουμε να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε ανεκτά πλαίσια,
    _ αν θέλουμε να πληρώνουμε λιγότερους φόρους που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη (η υπερφορολόγηση οδηγεί σε ύφεση)
    _ αν θέλουμε να λάβουμε και εμείς, τα παιδιά των σημερινών συνταξιούχων, σε λογική ηλικία συνταξιοδότησης μια αξιοπρεπή σύνταξη

    Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους του ΤΣΜΕΔΕ θα έλεγα ότι είναι αναγκαία το εξής απλό πράγμα:
    να συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με τα καθαρά εισοδήματα που προκύπτουν από την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος.
    Επίσης, είναι δίκαιο οι μηχανικοί να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας με τους ίδιους όρους που λαμβάνουν και οι υπόλοιποι πολίτες.

    Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα 5 ετών οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και τις πολιτικές-κομματικές επιλογές των πολιτών της Ελλάδας, δεν το βλέπω να λαμβάνονται τα αναγκαία μεν οδυνηρά δε μέτρα προς επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και δικαιοσύνης μεταξύ γενεών. Μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον και έχει ο θεός.

    Θεωρώ όμως ότι όταν έχεις να πληρώσεις και δεν πληρώνεις τότε το μόνο που κάνεις είναι να γίνεσαι οικειοθελώς "δούλος" του συστήματος.
    Όταν κάποιος χρωστά, εκτός βέβαια εάν χρωστά πολλααααά, γίνεται "δούλος" με την έννοια ότι βρίσκεται συνεχώς υπό καθεστώς απειλών, εκφοβισμού και εκβιασμών.
    Μας λένε, αν δεν πληρώσεις θα αυξήσω το χρέος σου με πρόστιμα και προσαυξήσεις βασισμένες σε πολύ υψηλά επιτόκια, θα σου κατάσχω τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα, θα σου πάρω το σπίτι, δεν θα σου δώσω ασφαλιστική ενημερότητα και δεν θα μπορείς να πάρεις τη δουλειά που ζαχάρωνες, θα συμψηφίσω τα χρέη σου σε ασφαλιστικές εισφορές με την επιστροφή ΦΠΑ και εισοδήματος, θα θα.

    Το σύστημα σε οδηγεί εκ των πραγμάτων στην έξοδο από το ΤΣΜΕΔΕ, στη μαύρη εργασία, στη μετανάστευση και στη δημιουργία επιχείρησης στη Βουλγαρία/Μάλτα/Η.Β..

    * Διαβάστε την έκθεση του ΗΔΙΚΑ ΕΔΩ και θα δείτε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

  3. (επάνω) - Ανάρτηση #43
    Μηχανικός
    Το μέλος CFAK δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    16.12.2011
    Αναρτ.
    242
    Εύσημα

    έδωσε
    0
    έλαβε
    53
    Αρχεία

    Λήψεις
    61
    Ανέβασε
    9

    Προεπιλογή

    Αγαπητέ Χάρη, διαφωνώ απολύτως. Δούλος γίνεσαι όταν πληρώνεις χωρίς να ζητάς αντιπαροχή υπηρεσίας.
    Η λογική "προσχωρώ με ιδία βούληση" γιατί αλλιώς είναι βιασμός, είναι απλώς ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

    Στο τέλος η περιουσία μας θα δημευθεί (και η δική μου και η δική σου...). Για λόγους όμως αυτοσεβασμού είναι καλύτερα να αγωνιστούμε ώστε να την υπερασπιστούμε, παρά να την παραχωρήσουμε αυτοβούλως.

    Μια είναι η λύση. Γενική παύση πληρωμών των εισφορών. Δες το παράδειγμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναφέρει και ο συνάδελφος παραπάνω. Η μη προσέλευση κατήργησε στην πράξη το μητρώο (άρα επιπλέον χρεώσεις, απαξίωση του προγράμματος σπουδών κλπ).

  4. (επάνω) - Ανάρτηση #44
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Αν δούμε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε επίπεδο κρατών θα διαπιστώσουμε κρίνοντας από το παράδειγμα της ίδιας της χώρας μας και μόνο ότι τα χρέη (κρατικά) μας οδηγούν στο να ασκείται πολιτική και να λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον μας όχι από εμάς αλλά από τους δανειστές μας.
    Το ίδιο συμβαίνει και σε μικροκλίμακα και σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Ακόμα χειρότερα θα έλεγα διότι το φυσικό πρόσωπο δεν έχει "εργαλεία" που έχει ένα κράτος.

    Όταν πάλι δίνεις χωρίς να ζητάς, τότε δεν γίνεσαι "δούλος" αλλά μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είσαι μ@λ@κ@ς, κορόιδο κ.λπ..
    Εν προκειμένω το να πληρώσεις τις εισφορές δεν σημαίνει ότι δεν ζητάς. Ο καθένας που μπορεί να πληρώσει και πληρώνει έχει τους λόγους του και κάτι λαμβάνει για αυτά που δίνει τα οποία δικαιολογούν την πληρωμή.
    Όσο δε δεν χρωστάς, έχεις την επιλογή να πεις βγαίνω από την νόμιμη αγορά ή να αλλάξεις ταμπλό.

    Τέλος, ας μην συγκρίνουμε το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών με τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών.
    Η επιτυχία της αποχής δεν θεωρώ ότι πέτυχε λόγω συνεννόησης ημών των μηχανικών αλλά λόγω α) δυσκολίας των εξετάσεων, β) έλλειψη αντικειμένου που να δικαιολογεί την προσπάθεια, γ) κόστους εξέτασης (μ' αυτή τη σειρά).

    Τις εξετάσεις για τους ελεγκτές δόμησης πώς τις κατάπιαμε αμάσητες; Και εκείνες έχουν κόστος (τα +50¤ δεν κάνουν τη διαφορά), είναι όμως πολύ πιο εύκολες και έχουν σίγουρο εισόδημα καθότι υπάρχουν καθορισμένες από τον νόμο αμοιβές και σίγουρος τρόπος καταβολής τους στον μηχανικό.

  5. (επάνω) - Ανάρτηση #45
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Γιάννης.Χ.
    Εγγραφή
    17.12.2013
    Αναρτ.
    189
    Εύσημα

    έδωσε
    70
    έλαβε
    18
    Αρχεία

    Λήψεις
    24
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    'Αμα γίνει παύση πληρωμών των εισφορών (θα γίνει σε όλα τα ταμεία όχι μονο το δικό μας), ακολουθεί η παύση πληρωμών των συντάξεων,θα ακολουθήσει ο εκμηδενισμός των καταθέσεων αφού θα τρώμε απο τα έτοιμα και θα ακολουθήσει η σφαγή των πάντων, τότε θα είναι που θα βγούνε όλα τα συμπλέγματα του καθενός, που θα οπλιστούν χέρια που λογικά θα ακολουθήσει ο κλασικός, αγαπημένος και πολυαναμενόμενος μετά δόξης εμφύλιος τον οποίο προσμένουν αμήν και πότε αυτοί που λέμε "εχθρούς" οπότε και θα τους κάνουμε το χατίρι.
    Βέβαια τις ενοχές μας πάντα θα τις κρύβουμε με το "η κυβέρνηση φταίει", όμως είμαστε διατεθειμένοι και ψυχικά έτοιμοι να ζήσουμε όλο αυτό το σκηνικό?
    Όταν ξεκινάς κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι έτοιμος να το ζήσεις..όχι να μπείς άμεσα σε ενα καράβι για την Αμερική και να αφήσεις πίσω κατεστραμμένα τα πάντα.
    Τελικά όντως θα γίνεις δούλος και όχι μόνο οικονομικός δούλος.

    Συμφωνώ γενικότερα με την άποψη του Χάρη να γίνουν μειώσεις στις εισφορές και στους φόρους για τους λόγους που είπε.

    Προσωπικά δεν πιστεύω στο "η κυβέρνηση φταίει" και δεν μπορώ να βλέπω αυτούς που κάνανε τα όνειρα τους πραγματικότητα (προηγούμενες γενιές) είς βάρος των δικών μας ονείρων να μας κουνούν το δάχτυλο και να αποποιούνται των ευθυνών τους.

    Το μεγάλο παράδειγμα της Ισλανδίας, που ακούγεται συχνά ώς παράδειγμα και ώς ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, περιείχε α) Την συναίνεση ολων των πολιτικών β)την απόφαση οτι την κρίση θα την πληρώσει η γενιά που την δημιουργησε γ) Ούτε δεκάρα στις τράπεζες.

    Απο αυτά δεν διαθέτουμε τίποτα γιατί δεν είμασταν ούτε θα είμαστε ποτέ έτοιμοι να σταματήσουμε την μασαμπούκα, πολίτες και πολιτικοί.Να ένα παράδειγμα οτι όταν πρόκειται για μασαμπούκα ουδείς μιλά.

    "Τις εξετάσεις για τους ελεγκτές δόμησης πώς τις κατάπιαμε αμάσητες; Και εκείνες έχουν κόστος (τα +50¤ δεν κάνουν τη διαφορά), είναι όμως πολύ πιο εύκολες και έχουν σίγουρο εισόδημα καθότι υπάρχουν καθορισμένες από τον νόμο αμοιβές και σίγουρος τρόπος καταβολής τους στον μηχανικό."


    Εν κατακλείδι , πιστεύω καλύτερο θα ήτανε μειώσεις των εισφορών και φόρων κατά πολύ..


  6. (επάνω) - Ανάρτηση #46
    Μηχανικός
    Το μέλος CFAK δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    16.12.2011
    Αναρτ.
    242
    Εύσημα

    έδωσε
    0
    έλαβε
    53
    Αρχεία

    Λήψεις
    61
    Ανέβασε
    9

    Προεπιλογή

    Γιάννη, στην αρχή λες πόσο καταστροφική, σχεδόν εμφυλιοπολεμική, θα ήταν η μη πληρωμή των εισφορών και μετά προτείνεις τη δραστική μείωσή τους, άρα την ουσιαστική παύση των συντάξεων, δηλαδή κατά τη λογική σου την καταστροφή...

    Οι καταθέσεις είναι ό,τι σου μένει αν αφαιρέσεις τα έξοδα από τα έσοδά σου. Άρα είτε από αυτές πληρώσεις τις εισφορές είτε σου τα πάρουν, οι καταθέσεις θα εξανεμιστούν. Με αυτήν την λογική λύση δεν υπάρχει.

    Όσο γρηγορότερα καταργηθεί de facto o χρεογόνος αυτός μηχανισμός (δηλαδή με παύση πληρωμών εισφορών), τόσο πιθανότερο είναι να γλυτώσουμε απο τη μέγγενη των χρεών αυτοί που δεν τα δημιουργήσαμε.

  7. (επάνω) - Ανάρτηση #47
    Μηχανικός
    Το μέλος CFAK δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    16.12.2011
    Αναρτ.
    242
    Εύσημα

    έδωσε
    0
    έλαβε
    53
    Αρχεία

    Λήψεις
    61
    Ανέβασε
    9

    Προεπιλογή

    Χάρη, λες
    "Εν προκειμένω το να πληρώσεις τις εισφορές δεν σημαίνει ότι δεν ζητάς. Ο καθένας που μπορεί να πληρώσει και πληρώνει έχει τους λόγους του και κάτι λαμβάνει για αυτά που δίνει τα οποία δικαιολογούν την πληρωμή."

    Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πληρώσεις είναι: υγείας, αμοιβής από δημόσιο έργο, αδειοδότηση ιδιωτικού έργου. Και συμπυκνώνονται στον εξής έναν: απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας.
    Έχουν στήσει το "διόδιό" τους και τα ακουμπάμε...
    Αλήθεια για να αγοράσεις παπούτσια για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος οφείλει να σου δώσει ασφαλιστική ενημερότητα?

    Αν δεν υπήρχε αυτό το διόδιο, βλέποντας την ανασφαλή οικονομική κατάσταση, και σκεπτόμενος συνετά το μέλλον σου και των παιδιών σου, την εξαμηνιαία εισφορά θα την πλήρωνες στο κουβά του ΤΣΜΕΔΕ ή θα την έβαζες κάτω από το στρώμα για σιγουρια?

  8. (επάνω) - Ανάρτηση #48
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το μέλος tomkats δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    08.05.2014
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    11
    Εύσημα

    έδωσε
    1
    έλαβε
    0
    Αρχεία

    Λήψεις
    4
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    Σε λιγο δεν θα υπάρχει ούτε στρωμα....

  9. (επάνω) - Ανάρτηση #49
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Από τη στιγμή που το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι ανταποδοτικό (δεν λειτουργεί ως "κουμπαράς") αλλά είναι αναδιανεμητικό, οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν τη μορφή φόρων στο κράτος.
    Γι αυτό άλλωστε οι οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ θα φαίνονται πλέον στο taxis ως μη πληρωθέντες/οφειλόμενοι φόροι.

    Οπότε, όποιος δεν πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ είναι σαν να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ ή το φόρο εισοδήματος ή τα τέλη κυκλοφορίας ή τα δημοτικά τέλη/φόρους.
    Όλοι κρατικοί φόροι είναι, υποτίθεται ότι λαμβάνουμε κάποιο αντάλλαγμα (ανταπόδοση) αλλά όλοι γνωρίζουμε πού πηγαίνει το μεγαλύτερο τμήμα αυτών.

    Συνεπώς, αν δεν πληρώσουμε συνειδητά το ΤΣΜΕΔΕ ενώ μπορούμε, τότε θα πρέπει κατά την ίδια λογική να μην πληρώσουμε π.χ. και τον ΕΝΦΙΑ.

    Προσωπικά, χωρίς να έχω ένας από τους βασικούς (συμφωνώ) λόγους που ανέφερε ο φίλος CFAK για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, επιλέγω να πληρώσω, όσο αποδέχομαι να συμμετέχω στο όλα σύστημα.
    Όταν θα θεωρήσω ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω στο σύστημα, θα βγω απ' αυτό διαγραφόμενος από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ σε πρώτη φάση. Σε επόμενη φάση θα ρευστοποιήσω τα όποια περιουσιακά μου στοιχεία και θα μεταναστεύσω και εγώ οικογενειακώς, όπως δυστυχώς έπραξαν τόσοι συνάδελφοι μας, όχι από επιλογή τους αλλά από ανάγκη.

  10. (επάνω) - Ανάρτηση #50
    Μηχανικός
    Το μέλος CFAK δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    16.12.2011
    Αναρτ.
    242
    Εύσημα

    έδωσε
    0
    έλαβε
    53
    Αρχεία

    Λήψεις
    61
    Ανέβασε
    9

    Προεπιλογή

    Δεν συνεχίζω την διαφωνία, Χάρη. Εξάλλου δεν είμαι κανένας επαναστάτης, ένας απλός μηχανικός είμαι, που εκνευρίζομαι όταν με ληστεύουν.
    Δεν αποδέχεσαι το σύστημα, συμμετέχεις σε αυτό γιατί η μη συμμετοχή δεν είναι επιλογή.
    Η διαγραφή από το ΤΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ, εφόσον μετά σου στερείται η δυνατότητα να εργαστείς ως μηχανικός, δεν είναι επιλογή, είναι επαγγελματική αυτοκτονία (αυτό θα πρότεινα αν ήμουν επαναστάτης..)

    Τελευταία παρομοίωση. Βάζουν διόδια στον καλό δρόμο, τα πληρώνεις μόνο αν περάσεις από εκεί, ωστόσο υπάρχει ο παλιός επαρχιακός δρόμος (επιλογή μη πληρωμής διοδίων), υπάρχει και η συγκοινωνία. Η λογική "δεν πάω πουθενα" για να μην πληρώνω διόδια είναι αυτοκαταστροφική.
    Αν υπήρχε μόνο ένας δρόμος, με διόδια, χωρίς επιλογή άλλης διαδρομής, που όμως έπρεπε να πληρώνεις ανεξάρτητα αν κινείσαι σε αυτόν, τότε η λογική "επιλέγω" να πληρώνω διόδια είναι ομοίως αυτοκαταστροφική.
    Η μόνη λύση είναι ή καταργηση των διοδίων ή οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης.

  11. (επάνω) - Ανάρτηση #51
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Όλοι απλοί μηχανικοί είμαστε φίλε μου και όλοι εκνευριζόμαστε με τη ληστεία των εισοδημάτων μας, των κόπων μας και την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
    Μόνο που η πλειοψηφία του λαού φαίνεται να ωφελείται από τις μη αλλαγές και γι αυτό το σύστημα παραμένει. Μέχρι ελπίζω να γίνει κατανοητό ότι χωρίς αλλαγές στο τέλος θα έχουμε κατάρρευση και καταστροφή ΟΛΩΝ.

    Η διαγραφή από το ΤΕΕ θα είναι επιλογή χωρίς επιπτώσεις από 01.01.2015. Υπάρχει νόμος που καθιστά μη υποχρεωτική την εγγραφή στα επαγγελματικά επιμελητήρια. Αν θα βρεθεί κανένα νομικό παράθυρο από το ΤΕΕ για να μην παράκαμψη του νόμου δεν το γνωρίζω.

    Η διαγραφή από το ΤΕΕ δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι μηχανικός και οι γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες που έχεις αποκτήσει πηγαίνουν χαμένες.

    Μόνο η διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ σημαίνει ότι σταματάς το ελεύθερο επάγγελμα.
    Εκτός εάν ενοποιηθούν τα ταμεία και λειτουργικά (ΕΤΑΑ-ΟΑΕΕ) και δούμε μια καθήλωση έστω των εισφορών.

    Και πάλι δεν έρχεται το επαγγελματικό τέλος.
    Λύσεις υπάρχουν, μερικές ανέφερα παραπάνω, ας ψάξει ο καθένας μας να τις βρει.

    Επομένως, επιλογή είναι να κινείται κάποιος στον αυτοκινητόδρομο και να πληρώνει παράλογα υψηλά διόδια, θέτοντας όμως ένα άνω όριο πέρα από το οποίο επιλέγει τον παράδρομο με το όποιο κόστος σε ασφάλεια, άνεση και ταχύτητα μετακίνησης.
    Το άνω όριο των διοδίων δεν είναι το ίδιο για όλους.
    Αν όμως επιλέξει κάποιος να κινείται στον αυτοκινητόδρομο χωρίς να πληρώνει τα παράλογα υψηλά διόδια, τότε γίνεται "στόχος" και καταζητείται. Στο τέλος φοβάμαι ότι θα πληρώσει πολύ παραπάνω.
    Το να δούμε μεγάλες μάζες να κινούνται χωρίς να πληρώνουν διόδια δεν το βλέπω εφικτό.

  12. (επάνω) - Ανάρτηση #52
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το μέλος milt δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    21.06.2011
    Περιοχή
    Αθήνα
    Αναρτ.
    491
    Εύσημα

    έδωσε
    152
    έλαβε
    117
    Αρχεία

    Λήψεις
    120
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από milt Προβολή Ανάρτησης
    Σήμερα μπήκα και εκτύπωσα το ειδοποιητήριο..........σοκ.......

    να ρωτήσω ...κάθε πότε αλλάζουμε ασφαλιστική κατηγορία...????...ανά 5 χρόνια....??? από πρώτη σε δεύτερη..??

    γιατί με πήγαν στην δεύτερη ενώ έχω 4 χρόνια και μιλάμε για 1924,74 ευρώ....320,79 το μήνα......

    να κλαίς ή να γελάς........
    πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα τι γίνεται και μου είπαν ότι όντως αλλάζεις ασφαλιστική κατηγορία ανά 3 έτη

    άρα στα 4 χρόνια από την 1ή πέρασα στην 2ή η οποία όμως χωρίζεται στους κάτω 5ετίας και τους άνω 5ετίας όπου με 4 χρόνια είσαι κάτω 5ετίας εάν όμως τυχαίνει να είσαι πάνω από 35 χρονών σε βάζουν στην κατηγορία άνω 5ετίας..........

    ο πιο κουφός συσχετισμός που έχω ακούσει....................
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη milt : 26.08.2014 στις 15:50

  13. (επάνω) - Ανάρτηση #53
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Δες και ΕΔΩ αναλυτικά τις εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία.
    Η ανάλυση είναι από το ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ.

  14. (επάνω) - Ανάρτηση #54
    Μηχανικός
    πολιτικος μηχανικος
    Το μέλος pmaria δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    03.10.2012
    Περιοχή
    αθηνα
    Αναρτ.
    17
    Εύσημα

    έδωσε
    4
    έλαβε
    3
    Αρχεία

    Λήψεις
    13
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    μόλις γύρισα απο "διακοπές" και μπηκα να ξαναεκτυπώσω ειδοποιητηριο τσμεδε ή εταα όπως το λένε. μου βγάζει Α2014 το γνωστο ποσό και λήξη προθεσμίας πληρωμής 31/10/2014

    ​γνωρίζει κανείς αν πήρε νέα παράταση το Α εξάμηνο?

  15. Ευχαριστούν οι:


  16. (επάνω) - Ανάρτηση #55
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Είχα μια μη διασταυρωμένη (άρα αναξιόπιστη και μη ανακοινώσιμη) πληροφορία ότι θα δοθεί παράταση μέχρι 31.10 η οποία από τα λεγόμενα σου φαίνεται να επαληθεύεται.
    Το αστείο είναι ότι από κάτω ακριβώς από τη "Λήξη Προθεσμίας Πληρωμής: 31.10.2014" γράφει:
    "ΠΡΟΣΟΧΗ: το ΔΣ του ΕΤΑ στην υπ. αριθμ. 286 τις 30/42014 Συνεδρίαση αποφάσισε την παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α' εξαμήνου 2014 έως 31/82014.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1/92014 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΤ ΚΑΙ ATICA BANK ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟ."

  17. Ευχαριστούν οι:


  18. (επάνω) - Ανάρτηση #56
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το μέλος teoteo δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    30.08.2012
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Αναρτ.
    2
    Εύσημα

    έδωσε
    2
    έλαβε
    0
    Αρχεία

    Λήψεις
    4
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    Άρα παιδιά αναμένουμε μέχρι τις 31/10/2014; Σκέφτομαι να μην το πληρώσω σήμερα και να ξανατσεκάρω αύριο στην τράπεζα ή στο ΤΣΜΕΔΕ το νέο υπόλοιπο και την ημερομηνία λήξεώς του. Εσείς τι σκέφτεστε να κάνετε;

  19. (επάνω) - Ανάρτηση #57
    Μηχανικός
    πολιτικος μηχανικος
    Το μέλος pmaria δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    03.10.2012
    Περιοχή
    αθηνα
    Αναρτ.
    17
    Εύσημα

    έδωσε
    4
    έλαβε
    3
    Αρχεία

    Λήψεις
    13
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    εγω το πληρωσα πριν λίγο με βαρια καρδια. (μην αρχισουμε πάλι τις αναλύσεις).
    στην τράπεζα Αττικής δεν έχουν καμία ειδοποίηση από το τσμέδε!!! η κοπέλα είδε το 31/10/2014 στο ειδοπ και όλα τα σχετικά που λέει απο κάτω για 31/8/2014 και κτλ όπως τα είπε ο Χάρης.
    μου είπε ότι δεν έχουν λάβει καμια νεότερη ενημέρωση και πελάτης τους μηχανικός που είχε πάει στα κεντρικά του είπαν να πάει στην Αττικής και εκεί ξέρουν! "δηλαδή τι να ξέρω?" ρωτούσε η υπάλληλος της Αττικής.

    στα τηλεφωνα φυσικά και δεν απαντούν.

    και εγω θα ρωτήσω πάλι: γιατι να πληρώνω εισφορές σε ένα ταμείο που δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθει με τους ασφαλισμένους του και μόνο για να απαντήσει σε ερωτήματα τέτοιου τύπου, που δεν ενημερώνει την συνεργαζόμενη τράπεζα????? που εκτυπώνει ειδοπ με αλληλοαναιρούμενες πληροφορίες, που δεν υπάρχει υπάλληλος να σου πει κάτι έγκυρο? (αλήθεια οι υπάλληλοι στο ταμείο πληρώνονται ε?)
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη pmaria : 01.09.2014 στις 12:36

  20. Ευχαριστούν οι:


  21. (επάνω) - Ανάρτηση #58
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    @teoteo
    Αν δεν πλήρωσες τις εισφορές μέχρι 31.08.2014 δεν έχεις κανέναν λόγο να τις πληρώσεις σήμερα.
    Περίμενε μέχρι 31.10.2014 όπως αναγράφει το νέο ειδοποιητήριο.

    Ενημέρωση 13:05 01.09.2014:
    Το ΤΣΜΕΔΕ προέβη σε αλλαγές στην ιστοσελίδα του και πλέον δεν μπορούν, όσοι τουλάχιστον είχαν πληρώσει τις εισφορές μέχρι 31.08.2014, να δουν το νέο ειδοποιητήριο του Α' εξαμήνου 2014 με ημερομηνία λήξης 31.10.2014.

    Λέτε να έκαναν λάθος;

    Μαρία, τις εισφορές τις πληρώνει όποιος έχει να πληρώσει και επιθυμεί να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.
    Τα δικαιώματά του βέβαια τα ξεχνούν όλοι (εννοώ ΤΣΜΕΔΕ-κυβέρνηση).

  22. (επάνω) - Ανάρτηση #59
    Μηχανικός
    πολιτικος μηχανικος
    Το μέλος pmaria δεν έχει Αβατάριο

    Εγγραφή
    03.10.2012
    Περιοχή
    αθηνα
    Αναρτ.
    17
    Εύσημα

    έδωσε
    4
    έλαβε
    3
    Αρχεία

    Λήψεις
    13
    Ανέβασε
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχική ανάρτηση από Χάρης Προβολή Ανάρτησης
    Μαρία, τις εισφορές τις πληρώνει όποιος έχει να πληρώσει και επιθυμεί να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.
    Τα δικαιώματά του βέβαια τα ξεχνούν όλοι (εννοώ ΤΣΜΕΔΕ-κυβέρνηση).
    να διευκρινίσω ότι ναι μεν έχω (είχα!!!) 2500 στην τράπεζα και έτσι πήγα και το πλήρωσα (για να είμαι συνεπής, ακόμα και τώρα το έχω το σύνδρομο), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μου λείψουν από αλλού.
    δεν κλαίγομαι ενώ οι δουλειές τρέχουν!
    και ομολογώ όπως ίσως το έχω ξαναπεί ότι φοβάμαι πως τα πετάω σε βαρέλι χωρίς πάτο, δηλ δεν βλέπω να παίρνω σύνταξη (εκτιμώ ότι θα έχει αντικατασταθεί μέχρι τότε απο ένα βοηθητικό επίδομα). αυτό είναι το πρόβλημα μου.
    εντάξει να περικόψω από παντού για να δουλεύει το σύστημα που θα μου αποφέρει κι εμένα κάποτε τα αναμενόμενα (σύνταξη εννοω), αλλά όχι να στερηθώ και τώρα και τότε να βρεθώ με επίδομα!
    αυτό εννοώ όταν λέω με "βαρια καρδιά".
    Τελευταία επεξεργασία από τον χρήστη pmaria : 01.09.2014 στις 16:45

  23. (επάνω) - Ανάρτηση #60
    Μηχανικός
    Πολιτικός Μηχανικός
    Το Αβατάριο του μέλους Xάρης
    Εγγραφή
    07.10.2009
    Αναρτ.
    7.886
    Εύσημα

    έδωσε
    717
    έλαβε
    1.399
    Αρχεία

    Λήψεις
    237
    Ανέβασε
    372
    Ιστολόγια
    3

    Προεπιλογή

    Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί με δουλειές να "τρέχουν".
    Η διαμαρτυρία για τις άδικες και παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών που δεν ειναι συνδεδεμένες με τα καθαρά κέρδη τους δεν είναι γκρίνια. Είναι δίκαιο και εφικτό να υλοποιηθεί αίτημα. Πουθενά αλλού άνεργος δεν ειίναι υποχρεωμένος να πληρώνει 423¤ το μήνα.

    Το δε "σύνδρομο" όπως το ονομάζεις το έχουν κι άλλοι. Στους οποίους επίσης δεν περισσεύουν 2.500¤.

    Θεωρώ δε ότι δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε αν τα λεφτά μας πηγαίνουν σε βαρέλι δίχως πάτο. Αυτό είναι δεδομένο. Χρόνο κερδίζουμε.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. ΕΤΑΑ: Εισφορές Β' εξαμήνου 2016
    Από το μέλος pan1891 στη θεματική κατηγορία Ασφαλιστικά (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ - ΟΑΕΕ - ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ)
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία Ανάρτηση: 17.06.2017, 19:03
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταία Ανάρτηση: 10.06.2015, 07:26
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταία Ανάρτηση: 16.10.2014, 20:34
  4. Είδηση: Ειδοποιητήριο ΤΣΜΕΔΕ Α' εξαμήνου 2014
    Από το μέλος Xάρης στη θεματική κατηγορία Ειδήσεις
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία Ανάρτηση: 17.09.2014, 10:56
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταία Ανάρτηση: 05.09.2014, 14:53

Ετικέτες Θέματος

Τα Δικαιώματα σας

  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας
  •