Όπως καταλαβαίνετε το να ζητάτε "σπασμένα" προγράμματα ή αντίγραφα εγχειριδίων χρήσης που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα είναι παράνομο και εκτός του ότι εκθέτετε τον εαυτό σας, εκθέτετε και το eMichanikos.gr που σας φιλοξενεί.

Αν η θιγόμενη εταιρεία κινήσει νομικές διαδικασίες μπορεί να ζητήσει εισαγγελέας από τους διαχειριστές του eMichanikos.gr να αποκαλύψουν την IP σας και από τον παροχέα σας να σας εντοπίσουν. Ακόμα και αν συνδέεστε από Internet Cafe ή κάποιο Πανεπιστήμιο μπορούν να σας βρουν, έχει γίνει άλλωστε στο παρελθόν.
Γι αυτό να θεωρείτε ότι ουδείς είναι ανώνυμος στο διαδίκτυο χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι Διαχειριστές μπορούν να γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητα του καθενός.

Πέρα των παραπάνω, μπορεί η θιγόμενη εταιρία να ζητήσει αποζημίωση από τους Διαχειριστές για την οικονομική ζημία που πιθανώς υπέστη.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι Διαχειριστές θα μπουν σε μια ψυχοφθόρα και πολυέξοδη νομική διαδικασία.

Γι αυτό σας παρακαλούμε να είστε προσεχτικοί σ' αυτά που ζητάτε, να συμμορφώνεστε με τους Όρους Χρήσης του eMichanikos.gr, για να προστατέψετε και αυτούς που σας φιλοξενούν στον ιστότοπο αυτό αλλά πρώτα απ' όλα τον εαυτό σας!

Τέλος, ευθύνη έχει όχι μόνο αυτός που ζητά αλλά και αυτός που προσφέρει την πληροφορία είτε με δημοσίευση είτε με προσωπικό μήνυμα είτε με email.